HET GEZONDHEIDSONDERZOEK
Met behulp van een van de onderzoek van PREPTIC kan je inzicht in jouw gezondheid krijgen. Dit is de eerste stap naar een langer vitaal leven.
Vragenlijst
Voordat de verpleegkundige langs komt zal je een mail krijgen met alle informatie. Daarin staat ook de link om de vragenlijst online in te vullen. De antwoorden op de vragen worden, samen met de metingen en de bloeduitslag geanalyseerd om tot een persoonlijk advies te komen. Het is daarom belangrijk dat je de vragenlijst volledig en naar waarheid invult.
Metingen en bloedafname
Er zal een BIG-geregistreerde verpleegkundige bij jou thuis of op kantoor langskomen om de metingen op te nemen en het bloed af te nemen. Deze verpleegkundige is bekwaam doordat hij/zij een opleiding verpleegkunde heeft gevolgd. Daarnaast heeft de verpleegkundige nog een examen bij PREPTIC afgelegd om aan te tonen dat hij/zij de technieken beheerst. Hiervoor is een certificaat uitgegeven wat hij/zij met zich mee zal dragen. Je kunt altijd vragen om deze te laten zien. De verpleegkundige zal zich ook altijd legitimeren met een PREPTIC-pas.
De afspraak begint met het meten van wat waarden zoals de bloeddruk, hartslag en de buikomvang. Vervolgens zal er bloed worden afgenomen, afhankelijk van het onderzoek zijn dit 3 of 4 buisjes. De afspraak zal maximaal 20 minuten duren.
Hoe kan ik mezelf voorbereiden?
Om een betrouwbaar beeld te krijgen van jouw gezondheid en de bloedwaarden, is belangrijk dat je op de dag van de bloedafname niet anders eet dan dat je normaliter doet. Probeer daarnaast vlak voor de bloedafname geen producten met een hoog suiker- of vetgehalte te nuttigen. Voor de bloedafname hoef je niet nuchter te zijn. Het is handig om makkelijk zittende kleding aan te trekken zodat jouw elleboogholte makkelijk ontbloot kan worden. Mocht je het bloedprikken spannend vinden, zeg het dan tegen de verpleegkundige, dan kan hij/zij daar rekening mee houden.
Kunnen er bijwerkingen optreden?
Er treden zelden bijwerkingen op door een bloedafname. Het kan echter voorkomen dat je toch iets merkt. Mogelijke complicaties na bloedafname zijn:
– Op de prikplek kan een blauwe plek of bloeduitstorting ontstaan, deze verdwijnt na enkele dagen.
– De prikplek kan gevoelig zijn, dit verdwijnt na enkele uren.
– Zeer zelden kan er een nabloeding optreden, voornamelijk bij mensen met stollingsstoornissen of als er bloed verdunnende medicijnen worden gebruikt. Mocht er een nabloeding optreden, neem dan contact op met een van onze artsen of met jouw eigen huisarts.
Richtlijnen NVKC
Wij houden ons volledig aan de richtlijnen van het NVKC.
Wil je meer inzicht in jouw gezondheid? Boek dan een van onze onderzoeken voor jouw bedrijf of voor jezelf.